Twoje konto | Panel agenta
Oblicz składkę
Porównaj oferty
Zamów ubezpieczenie
Na życie
Turystyczne / Narciarskie
Nieruchomości
Samochodowe

Forum ubezpieczeniowe - opinie o link4

Sprawdź składkę

 
29.10.2012 19:35:30
Opinia: negatywna
Link 4! Mi z tej dziadoskiej firmy odrazu nasłali firme windykacyjna(do wyrwania 700zl) po 2 latach latach od wlasciwego wymowienia umowy bo pewnie liczyli ze nie mam jak udowadnic wymowienia umowy ale sie oszukali bo powiedzialem ze jak chca zaswiadczenie to zobacza ja w sadzie.Pojechalem wpieniony do ich oddzialu w Warszawie i zrobilem taka zadyme ze ludzie siedzacy przy stolikach gdzie zawierali umowy patrzyli na mnie jak na wariata a ochroniarz nawet sie slowem nie odezwal jak darlem na nich ryja! Ale z drugiej strony wiedzialem ze ci biedni ludzie tylko tam zarabiaja na chleb wiec poprosilem o jakiegos przelozonegoz ktorym dokonczylem monolog. Po kilku dniach przyslali mi piekne przeprosiny mimo ze nic im nie pokazalem.Nagle ich oswiecilo ze nie jestem im juz nic winien.Nigdy wiecej juz na szczescie nie zadzwonili! Pozdrawiam!
Dan
 
17.12.2012 21:31:39
Opinia: negatywna
witam wszystkich z uwagą przeczytałem wszystkie wpisy jakie znajdują się na tym forum ponieważ właśnie wypowiedziałem umowę OC w Link 4. wszystko z zachowaniem odpowiednich terminów oraz procedur oraz zgodnie z "USTAWĄ z dnia 22 maja 2003 r. o ubezpieczeniach obowiązkowych, Ubezpieczeniowym Funduszu Gwarancyjnym i Polskim Biurze Ubezpieczycieli Komunikacyjnych" na którą to tak chętnie powołuje się ekspert z Link 4 wypowiadając się na tym forum. Jak to się skończy zobaczymy po wygaśnięciu ubezpieczenia. Jednak już teraz nasuwa mi się jednak tylko jedno spostrzeżenie , mając do czynienia z takimi praktykami jakie stosuje ta firma to jedynym rozsądnym wyjściem jest jak widać zbieranie wszystkich faktur , potwierdzeń oraz kopii wszelkiej korespondencji prowadzonej z tą firmą a w przypadku jakichkolwiek problemów kierować sprawę od razu na drogę sądową. a w następnie jeżeli sąd stwierdzi że to my mamy racje a nie Link 4 to domagać się od nich wysokiego odszkodowania. domyślam się, że zaraz odezwą się głosy że takie sprawy ciągną się bardzo długo a i tak nie wiadomo jak to się zakończy, albo że za 700 czy 1000 zł. to nie warto tracić czasu i chodzić po sądach. I niestety na takim właśnie podejściu do sprawy bazują takie firmy jak Link 4 a co gorsza również firmy windykacyjne które często działają na granicy prawa lub wręcz często naginają to prawo dla własnych potrzeb. dlatego uważam wszyscy którzy czują się oszukani, nękani oraz poszkodowani przez takie firmy jak Link 4 oraz współpracujące z nimi firmy windykacyjne powinni kierować sprawy do sądu oraz domagać się wysokich odszkodowań. ponieważ jest to jedyna sposób do zmiany praktyk takich firm które po przegranych sprawach będą zmuszone do wypłaty odszkodowań.a jeżeli takie odszkodowania pójdą w setki tysięcy złotych to albo firma zmieni swoje podejście do klienta z zasady postępowania albo po prostu zniknie z rynku. co tak czy tak wyjdzie tylko wszystkim na dobre. dlatego każdy kto uważa że w ten czy inny sposób został oszukany powinien dochodzić swoich praw przed sądem. i nie czekać aż zrobi to firma windykacyjna.a jak widać zrobi to na pewno więc i tak czeka nas bieganie po sądach.
kaczorek
 
18.12.2012 12:46:07
Opinia: neutralna
Witaj kaczorek. Dziękuję za wpis dotyczący Link4. Każdą opinię o nas traktujemy zawsze bardzo poważnie, analizujemy ją i staramy się wyciągać wnioski nawet z naszych błędów. W poście piszesz o wypowiedzeniu umowy Odpowiedzialności Cywilnej. Tak jak wszyscy ubezpieczyciele opieramy się na ustawie, o której wspominasz. Jest w niej zapisane, że umowa OC musi być wypowiedziana co najmniej jeden dzień przed jej końcem, aby automatycznie nie nastąpiło jej przedłużenie. Mimo, że ustawodawca mówi o zachowaniu formy pisemnej wypowiedzenia, my akceptujemy także skany wypowiedzeń wysłane do nas drogą e-mailową i fax-em. Dodam, iż każdego klienta traktujemy z należytą troską, a nasi konsultanci zawsze informują o takim obowiązku. Jeśli jakaś rzecz w kontakcie z naszą firmą nie była dla Ciebie zadowalająca zapraszam do opisania jej na naszym blogu (zakładka kontakt) a chętnie ją wyjaśnię i udzielę Ci wyczerpującej odpowiedzi. Ekspert Link4 udziela porad i odpowiada na pytania konsumentów związane z ubezpieczeniami komunikacyjnymi.
Ekspert Link4
rozwiń
21.12.2012 12:29:27
Opinia: pozytywna
Mam bardzo dobre doświadczenie - tym bardziej do mnie przemawiające, że niemal w tym samym czasie nastąpiła druga kolizja (na szczęscie inna strefa samochodu) z winy klienta Generali i mam porównanie. Otóż w Link4 nie tylko sprawę zalatwiono szybko i miło, to jeszcze odszkodowanie jakie dostałem było wyższe niż rzeczywiste koszty naprawy w warsztacie - i to nie mało, bo prawie dwa razy więcej (oczywiście gdyby używać oryginałów i robić w autoryzowanym serwisie to by wyszło na zero). Może dlatego tak to ładnie wygląda, bo wartość szkody niewielka (5000zł), ale jednak - patrz niżej. Dla porownania Generali - szkoda wyceniona przez warsztat (na tych samych warunkach co powyższa, czyli naprawa "ekonomiczna") na przeszło 3000zł. Generali wypłaciło... 600zł. I zdaje się nic poza sądem ich nie poruszy, żeby choć rozpatrzyli odwołanie. Zatem szczerze polecam Link4
Feliks
 
2.01.2013 19:53:12
Opinia: pozytywna
jestem zadowolona z link 4.w ciagu miesiaca zostalo zalatwione wszystko lacznie z przelaniem pieniedzy na konto.polecam...
lena
 
5.01.2013 21:16:30
Opinia: negatywna
banda złodziei trzeba aby wszyscy się zebrali pokrzywdzeni i zrobili z nimi porządek żyjemy nie w czasach komuny gdzie trzeba było pysk trzymać teraz jest demokracja pracują tam prawnicy komunistyczni za papier toaletowy i myślą ze są nietykalni zbiorowy pozew i nagłośnienie w mediach ich doprowadzi do bankructwa te zarazy
Grynkiewicz !H8UHDFjD4e
 
5.01.2013 21:57:05
Witaj /Grynkiewicz/. Dziękuję za opinię która dotyczy naszej firmy. Po Twoim wpisie widać iż, jakaś sytuacja w kontaktach z nami nie była dla Ciebie komfortowa. Zawsze staramy się analizować i wyciągać wnioski z wpisów takich jak Twoje. Chcielibyśmy wyjaśnić tą sprawę dlatego mam do Ciebie prośbę abyś opisał całą sprawę i podał numer Twojej polisy/szkody poprzez blog Link4 – zakładka kontakt. Wtedy tylko mogę zweryfikować fakty po naszej stronie. Po sprawdzeniu wrócę tu z informacjami/wyjaśnieniami co i jak możemy Ci pomóc. Pozdrawiam i czekam na kontakt z Twojej strony.
Ekspert Link4
rozwiń
9.01.2013 10:56:40
Potwierdzam negatywne opinie o link4,w moim przypadku mija już 87dni a nie otrzymałem kwoty bezspornej, gdzie sprawa jest oczywista i nie zachodzi potrzeba jakiś szczególnych ustaleń .Jestem poszkodowanym,sprawca miał polisę w link4,jest notatka z policji,wszystkie dokumenty dostarczone,a oni bezprawnie przedłużają termin wypłaty,bez podania konkretnych przyczyn .Dodatkowo zaniżona wycena szkody-ich rzeczoznawca ustalił kwotę szkody na 6400zł a niezależny biegły sądowy na 22400zł, chore... Sprawa na pewno trafi do sądu,a na przedłużający się termin wypłaty kwoty bezspornej napisałem już skargę do Komisji Nadzoru Finansowego .
Andrzej
 
9.01.2013 12:57:22
Andrzeju proszę skontaktuj się ze mną poprzez blog firmowy Link4 zakładka kontakt, podaj numer szkody lub numer rejestracyjny pojazdu a postaram się Ci pomóc i wyjaśnić sprawę. Pozdrawiam i czekam na kontakt z Twojej strony.
Ekspert Link4
 
10.01.2013 11:39:25
Opinia: neutralna
Witaj Andrzej. Dziękuję za kontakt ze mną i podanie szczegółów szkody na blogu Link4. Po sprawdzeniu mam dla Ciebie pewne informacje. Decyzja odnośnie Twojego odszkodowania została podjęta a wypłata została skierowana do realizacji. Sądzę iż, pieniądze powinieneś mieć na swoim koncie w tym tygodniu. Przepraszam Cię za opóźnienie które wynikło z trudności i złożoności Twojej sprawy. Pozdrawiam i w razie pytań zapraszam na blog Link4.
Ekspert Link4
poprzednie 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5
4
3 2 1 następne
powrót