Twoje konto | Panel agenta
Oblicz składkę
Porównaj oferty
Zamów ubezpieczenie
Na życie
Turystyczne / Narciarskie
Nieruchomości
Samochodowe

Forum ubezpieczeniowe - Opinie o AVIVA

Sprawdź składkę

rozwiń
18.02.2011 22:30:35
Absolutnie nie! Chciałem kupić pakiet OC+AC i niby na początku było w porządku, ale później zaczęli manipulować ofertą, żeby podać mi cenę taką, jakiej oczekuję, ale w bezczelny sposób. Usuwają z oferty bardzo istotne rzeczy, jak brak wkładu własnego czy zniesiona amortyzacja i dzwonią w kółko chcąc wcisnąć mi ubezpieczenie na siłę. Jednego dnia dostałem ofertę na 1900 zł a za dwa dni na 1400 zł. Brak profesjonalizmu i szacunku dla klienta.
z Poznania
rozwiń
20.05.2011 15:16:07
NIE KUPUJCIE UBEZPEICZENIA NA ZYCIE W AVIVA Wplacalem 100PLN/mc indeksowane o inflacje przez 11 lat. Uzbieralo sie 18690.80 PLN kapitalu. Pomniejszone o: - ochrona ubezpiecz. NW itp, (2228.86) - koszty administracyjne (276.22) Pozostalo Kapitalu 16185.72 PLN Wartosc polisy na 29.03.11 17418.09 PLN Zysk wypracowany przez 11 lat 1232.37 - czyli mniej niz indeksowana inflacja. Wplacajac na lokate bankowa mialbym 10x wiecej . Nikomu nie polecam - to oszustwo. czekam na ich odpowiedz jak inwestowali moje pieniadze.
Grzesiek
rozwiń
5.07.2011 12:22:31
W mojej opinii bez zarzutów: miła i profesjonalna obsługa, korzystna cena za polisę. Nie ma problemów ze skontaktowaniem się z CU przez internet czy telefon – nie ma opcji żeby nie odebrali. Pełna fachowość.
Natalka
rozwiń
7.07.2011 11:15:31
Kupiłem ubezpieczenie OC + AC w Aviva. Obsługa przy zawieraniu polisy – super. Nie miałam okazji korzystać jeszcze z likwidacji szkód czy Assistance, więc na ten temat nie mogę się wypowiedzieć. Sam zakup ubezpieczenia przebiegał wzorowo. Mam nadzieję, że przy wypłacie odszkodowania są również tak profesjonalni.
Joe
 
12.07.2011 10:25:10
Szkodę miałem 25 sierpnia wieczorem, a rzeczoznawca przyjechał na oględziny 30 sierpnia. Po kilku dniach dostałem wycenę szkody na maila. Odszkodowanie na moim koncie pojawiło się 16 września i była adekwatna do szkody, więc Aviva na pewno nie stosuje praktyk zaniżających sumę odszkodowania. U mnie likwidacja szkody w Allianz przebiegała bardzo sprawnie więc polecam.
Aleks
rozwiń
21.11.2011 22:13:09
To oszuści uwaga na AVIVA. Oszukali mnie
kempiński
 
21.11.2011 22:14:50
Miałem okazję korzystać z likwidacji szkody. Odmówili. To oszuści uwaga na Avivę złodzieje
oszukany
 
21.11.2011 22:16:56
Opinia: negatywna
Zapomnniałem dodać negatywną opinie. Uwaga na tą złodziekską firmę nie wypłacą. Chyba pracownik lub akwizytor pisze pozytyw. Uwago AVIVA to złodzieje.
klient odszukany
rozwiń
27.12.2011 18:20:36
Opinia: negatywna
MAM jak najgorsze doświadczenia z nimi. Wszytsko jest OK, do czasu aż zgłosisz roszczenie. Później juz tylko wielkie "olewanie". Klient to dla nich 'Pikuś". O ponad 100 dni przekroczyli wszelkie dopuszczalne terminy zaatwienia sprawy, kóra i tak aktualnie załatwili "połowicznie". jeżeli kontakt z nimi - wyłacznie pisemny, za potwierdzeniem odbioru. W aadnym razie znie korzystać z mozliwości zgłoszenia reklamacji poprzez ich stronę www - nie ma śladu, że coś wysłałeś. dzwoniąc do działu roszczeń, i tak rozmawiasz z ludźmi z BOK (niezorientowani) Gdy sie zorientowali, że przekroczyli terminy, za co groża kary od KNF i UOKiK, to próbowali ode mnie wyłudzić ponowne złożenie wniosku (pod prestekstem, zet stary jest w archiwum na drugim końcu wszechświata i długo potrwa, zanim kwity stamtąd ściągną. - Nie zgadzać się. Składając pisma jakiekolwiek w ich oddziałach - zawsze z kipopia i datwonikiem z potwierdzeniem odbioru. Wtedy z przeciętnym adwokatem macie szansę przymusić ich, aby wywiązali sie z umowy.
Piotr
 
6.01.2012 23:27:56
Opinia: neutralna
Każde Towarzystwo jest oszustem jeśli nie wypłaca tak jak my tego oczekujemy tak samo jest z avivą
ola
poprzednie 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2
1
następne
powrót