Twoje konto | Panel agenta
Oblicz składkę
Porównaj oferty
Zamów ubezpieczenie
Na życie
Turystyczne / Narciarskie
Nieruchomości
Samochodowe

Forum ubezpieczeniowe - Opinie o AVIVA

Sprawdź składkę

rozwiń
18.02.2011 22:30:35
Absolutnie nie! Chciałem kupić pakiet OC+AC i niby na początku było w porządku, ale później zaczęli manipulować ofertą, żeby podać mi cenę taką, jakiej oczekuję, ale w bezczelny sposób. Usuwają z oferty bardzo istotne rzeczy, jak brak wkładu własnego czy zniesiona amortyzacja i dzwonią w kółko chcąc wcisnąć mi ubezpieczenie na siłę. Jednego dnia dostałem ofertę na 1900 zł a za dwa dni na 1400 zł. Brak profesjonalizmu i szacunku dla klienta.
z Poznania
rozwiń
20.05.2011 15:16:07
NIE KUPUJCIE UBEZPEICZENIA NA ZYCIE W AVIVA Wplacalem 100PLN/mc indeksowane o inflacje przez 11 lat. Uzbieralo sie 18690.80 PLN kapitalu. Pomniejszone o: - ochrona ubezpiecz. NW itp, (2228.86) - koszty administracyjne (276.22) Pozostalo Kapitalu 16185.72 PLN Wartosc polisy na 29.03.11 17418.09 PLN Zysk wypracowany przez 11 lat 1232.37 - czyli mniej niz indeksowana inflacja. Wplacajac na lokate bankowa mialbym 10x wiecej . Nikomu nie polecam - to oszustwo. czekam na ich odpowiedz jak inwestowali moje pieniadze.
Grzesiek
rozwiń
5.07.2011 12:22:31
W mojej opinii bez zarzutów: miła i profesjonalna obsługa, korzystna cena za polisę. Nie ma problemów ze skontaktowaniem się z CU przez internet czy telefon – nie ma opcji żeby nie odebrali. Pełna fachowość.
Natalka
rozwiń
7.07.2011 11:15:31
Kupiłem ubezpieczenie OC + AC w Aviva. Obsługa przy zawieraniu polisy – super. Nie miałam okazji korzystać jeszcze z likwidacji szkód czy Assistance, więc na ten temat nie mogę się wypowiedzieć. Sam zakup ubezpieczenia przebiegał wzorowo. Mam nadzieję, że przy wypłacie odszkodowania są również tak profesjonalni.
Joe
rozwiń
12.07.2011 10:25:10
Szkodę miałem 25 sierpnia wieczorem, a rzeczoznawca przyjechał na oględziny 30 sierpnia. Po kilku dniach dostałem wycenę szkody na maila. Odszkodowanie na moim koncie pojawiło się 16 września i była adekwatna do szkody, więc Aviva na pewno nie stosuje praktyk zaniżających sumę odszkodowania. U mnie likwidacja szkody w Allianz przebiegała bardzo sprawnie więc polecam.
Aleks
rozwiń
21.11.2011 22:13:09
To oszuści uwaga na AVIVA. Oszukali mnie
kempiński
 
21.11.2011 22:14:50
Miałem okazję korzystać z likwidacji szkody. Odmówili. To oszuści uwaga na Avivę złodzieje
oszukany
rozwiń
21.11.2011 22:16:56
Opinia: negatywna
Zapomnniałem dodać negatywną opinie. Uwaga na tą złodziekską firmę nie wypłacą. Chyba pracownik lub akwizytor pisze pozytyw. Uwago AVIVA to złodzieje.
klient odszukany
rozwiń
27.12.2011 18:20:36
Opinia: negatywna
MAM jak najgorsze doświadczenia z nimi. Wszytsko jest OK, do czasu aż zgłosisz roszczenie. Później juz tylko wielkie "olewanie". Klient to dla nich 'Pikuś". O ponad 100 dni przekroczyli wszelkie dopuszczalne terminy zaatwienia sprawy, kóra i tak aktualnie załatwili "połowicznie". jeżeli kontakt z nimi - wyłacznie pisemny, za potwierdzeniem odbioru. W aadnym razie znie korzystać z mozliwości zgłoszenia reklamacji poprzez ich stronę www - nie ma śladu, że coś wysłałeś. dzwoniąc do działu roszczeń, i tak rozmawiasz z ludźmi z BOK (niezorientowani) Gdy sie zorientowali, że przekroczyli terminy, za co groża kary od KNF i UOKiK, to próbowali ode mnie wyłudzić ponowne złożenie wniosku (pod prestekstem, zet stary jest w archiwum na drugim końcu wszechświata i długo potrwa, zanim kwity stamtąd ściągną. - Nie zgadzać się. Składając pisma jakiekolwiek w ich oddziałach - zawsze z kipopia i datwonikiem z potwierdzeniem odbioru. Wtedy z przeciętnym adwokatem macie szansę przymusić ich, aby wywiązali sie z umowy.
Piotr
 
6.01.2012 23:27:56
Opinia: neutralna
Każde Towarzystwo jest oszustem jeśli nie wypłaca tak jak my tego oczekujemy tak samo jest z avivą
ola
poprzednie 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2
1
następne
powrót